D’on venim?

La idea de fer un grup d’esplai a Calldetenes va sortir del cap de Sandra Bau i Francesc Coll, monitors de l’esplai claretià de Vic.

El dissabte 18 d’octubre de 1997 van començar les seves activitats com a secció infantil del Grup Excursionista de Calldetenes, amb el nom d’Equinocci i format per un equip de 15 monitors i amb dos grups de nens: Orions i Eclíptics.
Hi havia un total de 41 nens. El local de l’esplai en aquelles dates era el número 2 del carrer del mig, on hi havia hagut l’antiga guarderia del poble.

L’any següent l’esplai es consolidava en augmentar quasi el doble el nombre de nens i nenes. El nombre de monitors va ascendir fins a 19. Llavors l’esplai va haver de fer tres grups per a poder col·locar els 79 nens que hi havia. El nou grup tindria el nom de Quàsars.

Al curs 2002-03 sorgí un quart grup, els XXL, format pel grup de nois i noies més veterà de l’esplai. Bona part dels membres d’aquest grup, el curs següent, passaria a ser ja monitors de l’esplai.

Al curs 2003-04 continuarien havent-hi quatre grups a l’esplai, però el quart passaria a tenir el peculiar nom de Hubbles, nom que fa referència a un telescopi molt potent utilitzat per la NASA.

Al 2005-06 vam passar a tenir 92 nens, motiu pel qual s’hagué de crear un cinquè i últim grup a l’esplai, els Zènits.

Mica en mica els que van fer els fonaments de l’esplai han deixat pas a noves generacions i a joves promeses. Durant divuit anys l’esplai ha donat per molt i encara té corda per seguir donant molt més.

Leave a Reply